dinsdag 6 oktober 2009

Rondje rommelmarkt...

Afgelopen zondagochtend werd ik wakker om 10:05 uur en als eerste dacht ik "Ohhh, de rommelmarkt is al 5 minuten bezig!"
Iedereen was hier weg dus dat gaf mij de mogelijkheid om mij zo gigantisch :) te verslapen!
Ik ben naar beneden gerend, heb snel een ontbijtje en koffie gemaakt en besloot om maar ná de rommelmarkt te douchen, je wordt daar tenslotte niet echt schoner dus een goede reden om dit uit te stellen...
In eerste instantie dacht ik "balen..nu is zometeen al het moois al weg" maar gaandeweg ging dit over in gedachten als "de mooie dingen die weg zijn heb ik dan toch nooit gezien", "des te minder hoef ik mee naar huis te nemen" en "ik heb eigenlijk ook al zat" enz enz :)
Eenmaal aangekomen ben ik in een sneltreinvaart langs alle kramen gelopen, want áls er toevallig een korenbloem-kopje zou liggen was dat de mijne natuurlijk...maar helaas, dat geluk was voor mij niet weggelegd deze dag..
Na de eerste ronde ben ik de tweede ronde eens gaan doen en nu héél langzaam...oog voor detail om 't zo maar te zeggen...

Toen vond ik dit schattige kannetje...

Na alles te hebben gezien liep ik met mijn kannetje stevig in de hand richting de uitgang, ik vond het wel goed zo (dacht ik) maar mijn oog ging nog even naar een kraam van een vrouw met een enorme berg serviesgoed.
Voor zover ik kon zien was het allemaal niet mijn ding en het was er ook steeds zo druk dat ik niet echt goed kon kijken...maar in een glimp viel mijn oog op iets nostalgisch..ik liep nóg iets dichterbij en ja hoor! zag ik daar 4 California soepkoppen mét schotels liggen tussen al het andere spul...jaren '50 nostalgie!!
Voor een mega-prikkie kreeg ik ze mee, 4 koppen en 6 schotels...2 waren er waarschijnlijk al gesneuveld maar wat maakt 't uit...deze 4 overgebleven beauty's mogen nu bij mij blijven!
"Een uurtje verder, een paar euro's armer, een paar schatten rijker"

Dit is voor mij de kracht van de rommelmarkt...ik word daar helemaal gelukkig van!

15 opmerkingen:

 1. Heerlijk he, zo'n rommelmarkt. Ik kan er ook heerlijk van genieten. Het meeste is vaak echt rommel, maar soms vind je er de leukste dingen tussen. Je moet ook echt havik ogen hebben hoor. Veel plezier met je leuke aankopen. Het kannetje vind ik erg schattig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet wel lachen. Je loopt hetzelfde als ik over een rommelmarkt. Eerst snel om maar niets te missen en daarna lekker rustig.
  De California koppen zijn errug leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, een rommelmarkt is heerlijk!
  Groetjes Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat moeten wij meisjes zonder rommelmarkt????
  Wat een leuke aankopen zeg. Vooral die kommem. Geniet van je aankopen Liefs Leni.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heerlijk zo'n zondagochtend
  lekker uitslapen en dan ook nog eens een paar schatten vinden...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hmm nou hier zit er nog een te genieten hoor; ik vind het zo jammer dat er - voor zover ik weet - in Rotterdam zo weinig van de leuke rommelmarkten zijn. Zeker ergens op straat zijn ze zo leuk of in een buurthuis, die grotere georganiseerde waar je je bont en blauw betaalt alleen al voor de entree, vind ik persoonlijk wat minder interessant.

  Geniet van je aankopen meis en een fijne week gewenst.
  Lavender

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige kop en schotels, zeg! Héérlijk om die mooie spulletjes lekker in je kast te zetten, genieten hoor!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze stonden daar gewoon op je te wachten :)
  Heel mooi en prachtige kleuren, en dat kannetje is ook heel lief.
  groetjes
  trudette

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het staat ook zo mooi bij je andere servies....
  Echt prachtige vondsten....ondanks het verslapen....zo zie je maar....

  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ben het helemaal eens met Anna,lekker uitslapen en dan toch met mooie spulletjes thuis komen,ik vind het ook heerlijk om over een rommelmarkt te struinen om te kijken of je iets kunt vinden wat bij je huisje past,fijne dag nog,groetjes Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hebt je in ieder geval toch niet helemaal voor niets gehaast...als je vijf minuten later was gekomen, waren je uitendelijke aankopen misschien al verkocht geweest! Aankopen zien er trouwens super uit!

  Groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk als je zo'n schat tegenkomt. En misschien kom je die twee andere kopjes ook nog eens tegen. Die kan is trouwens ook erg leuk.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. O,wat klinkt me dat toch bekent t idee dat je wat mis loopt!Maar je hebt toch nog wat schatten kunnen mee nemen,leuke soepkommen hoor.Groetjes,Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Veronique,
  ja heerlijk hoor die rommelmarkten en ondanks je te hebben verslapen heb je toch mooie spulletjes gevonden.Vooral de blauwe soepkommen vind ik helemaal leuk.
  Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ALS je tijd hebt, kom dan eens op mijn blog kijken! Heb iets HEEL speciaals gevonden vandaag bij ons op de kerk rommelmarkt ;)

  http://pinkprincessdecorating.blogspot.com/

  ECHT DOEN HOOR!!!

  Groetjes van Marian

  BeantwoordenVerwijderen

~ Dankjewel voor je berichtje! ~

~ Thanks for your comment! ~