dinsdag 27 oktober 2009

Nostalgie uit het ouderlijk huis

Laatst was mijn moeder in een aardige opruim-bui toen ik daar was ( mijn vader was hier erg blij mee, hij zei tegen mij in de gang, "ben blij dat jij het meeneemt, weg met die troep!")
Nou ja, hoe dan ook, ik denk dat in dit geval iedereen blij was :)
Al deze spullen ken ik zowat mijn hele leven al, alleen nu beginnen ze ineens toch meer betekenis te krijgen...zo gaat dat nu we ouder worden he ;) jeugdsentiment en nostalgie...heerlijk!

De onderstaande speelgoedjes zijn van mij geweest...toen ik nog een heel klein meisje was, zo geweldig dat dit bewaard is gebleven, laatst treurde ik nog om al mijn weggegooide Lego en Playmobil van vroeger (ik had zo graag mijn eigen kinderen daar mee zien spelen) maar dit maakt toch heel wat goed!

Dit zeepbakje was me vroeger nooit zo opgevallen, nu daarentegen viel mijn oog er direct op en mijn moeder vertelde me dat dit bakje samen met de rest van het lampetstel (al lang geleden gesneuveld blijkbaar) van mijn oma is geweest, helaas heb ik haar nooit gekend dus ik vind het heel speciaal dat ik iets van mijn oma in mijn bezit heb nu...Ook deze zilveren lepeltjes waren van mijn oma, ik bewaar het mooi bij elkaar...Hoeveel koekjes ik wel niet uit deze koektrommel heb gegeten! Ik heb me nooit beseft hoe mooi hij eigenlijk is...toen ik met mijn spulletjes thuis kwam las ik een dag later bij Bellavien dat ze ook zo'n koektrommel gevonden had, die van haar had nog een mooi knopje op de deksel en ze was er volgens mij net zo blij mee als ik...erg leuk!
Ik moet toegeven dat ik best wel eens baal van het feit dat ik 'ineens' niet meer jong ben, dat de kinderen zo groot worden, dat ze mevrouw zijn gaan zeggen en dat die rimpels nu echt serieus gaan worden als ik in de spiegel kijk...
Toch vind ik het een hele speciale ervaring hoe het ouder worden ook zoveel positieve gevoelens kan opwekken, het jeugdsentiment...muziek van lang geleden en de waarde die ik hecht aan bijv. de spulletjes van vroeger...ik geniet daar met volle teugen van en dat maakt me blij.

11 opmerkingen:

 1. ja Geweldig leuk zo sterven spulletjes uit onze jeugd.

  Vooral speelgoed DAT maar ik blijf het geweldig vinden.onze Jongste zoon speeld nu met de lego en treintjes van zijn vader.
  en ja Daaraan zie je ook DAT wij geen natura meer zijn en de tijd voorbij snelt.
  3 weken geleden is mijn oudste uitgevlogen woont nu samen met Haar liefde ik kan je vertellen ik voelde me zo oud Vooral als ik het zo aan een ander vertelde.
  ik wil je nog heel erg bedanken voor je lieve Vero uitleg.
  Een hele fijne dag Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 2. JA Zo een koektrommel heb ik dus ook! Daar had mijn oma altijd Brusselse Kermis in als wij kwamen logeren en nu staat ie gelukkig bij mij (na een paar omzwervingen naar andere familie leden)
  En dat speelgoed, leuk joh! Ik heb gelukkig best veel nog. Meest poppen barbies enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Veronique, wat een leuke post over al die jeugdherinneringen. Je heb er dankzij de opruimwoede van je moeder mooie spulletjes bij, met een mooie herinnering om te koesteren.
  Fijne dag en groetjes, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O wat leuk dat is mijn uitdeeltrommel voor verjaardagen geweest. (zelfde soort dan he). Mijn kinderen hebben hem ook gebruikt voor de traktatie, maar waar die gebleven is ??????/
  Waarschijnlijk ergens op school gebleven. Ik ga er weer een snaar op zoek op rommelmarkten. Moet lukken. Vind foto van je banner Prachtig..... Fijne dag lieve groet van Leni

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk hè, dat herinneringen van vroeger weer terug komen op deze manier! Een opruimbui kan dus inderdaad geen kwaad, zij blij, jij blij!

  Fijne dag nog!

  Groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat superleuk allemaal, zo een koekjesblik herken ik ook meteen. Er staat er een bij mijn vader, grappig. Het zijn allemaal leuke spulletjes. Ach en wee waar blijft de tijd (hihi).

  Groetjes
  Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, als ik in de spiegel kijk, dan is het als ik lach wel eens schrikken! hahaha. Gelukkig heb ik de meeste gekregen van het lachen dat scheelt weer! Ik merk dat ik af en toe ook denk aan spulletjes van vroeger en me afvraag wie of waar dat toch gebleven is, of waar ik dat nou toch gelaten heb (vroege dementie!!) hahaha. Geniet van alle mooi gevonden schatten!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ZEG!je bent en blijft een "lekker ding" hoor!
  gravity is unbeatable,beauty remains...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hola Vero, lo que has heredado de tu abuela es simplemente maravilloso!!!!
  Qué lindo es poseer juguetes de cuando una era pequeña... qué làstima que yo no guardo nada.
  Te mando un abrazo
  María Cecilia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jee, heb ff niet veel tijd, en ik mis gelijk tig posten van jou, wat ben je actief hihi
  wat leuk dat speelgoed van jou vroeger, af en toe neem ik ook wel eens wat van thuis mee, zoals afgelopen week, we waren bij de kruidvat, en zagen daar van die houten punnik dengen met wol, en die had ik dus vroeger in de vorm van een popje
  Bij mijn vader eens de kast ingedoken en de naaidoos tevoorschijn gehaald en ja hoor daar kwam mijn punnikpopje uit !
  Aangezien ik afgelopen week 38 ben geworden, is dat popje toch al een 30 jaar oud denk, bijna antiek dus haha
  leuk is dat !
  de spulletjes van je oma zijn erg mooi, echt van die koester spulletjes !!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. OOoh jij heb ook een prachtig trommeltje, Heel mooi om het zo te koesteren of niet`

  Lieve groet van Mij* Bellavien hahaha..

  BeantwoordenVerwijderen

~ Dankjewel voor je berichtje! ~

~ Thanks for your comment! ~