vrijdag 16 oktober 2009

"Iedereen zijn eigen lepeltje"

Mijn moeder had vroeger de vreemde gewoonte om iedereen bij ons thuis altijd zijn/haar eigen theelepeltje te geven, zo kon ze altijd uit elkaar houden van wie het kopje was waar de koffie of thee in zat, op zich best slim ;)
Vroeger vond ik die gewoonte hoogst irritant maar nu kan ik het toch wel waarderen eigenlijk , helemaal nu ik die lepeltjes een tijdje geleden mee naar huis mocht nemen toen ik bij mijn ouders was, wij waren vroeger met z'n zevenen thuis en die zeven lepeltjes heb ik gekregen.
Jeugdsentiment dus!
De lepeltjes liggen op een van de Franse bordjes die ik deze week bij de kringloop heb gevonden voor €0,20 samen! Ze zijn van St.Amand, helaas zonder kopje maar goed, twee bordjes ben ik ook al heel blij mee!
Voor degene die nog wil weten welk lepeltje ik vroeger kreeg van mijn moeder?
Die met het eekhoorntje :)Een heerlijk weekend toegewenst!

16 opmerkingen:

 1. Wat een leuk verhaal over die lepeltjes. Zou dat vroeger bij mijn moeder ook zo zijn geweest, daar hadden ze nm 13 kinderen.... Wel erg slim van je moeder. Erg leuk om ze nu dan nu zelf te mogen hebben. En die hebben dan wel een erg mooi plekje verdient op je schoteltjes. Die zijn overigens erg mooi, kan je toch niet laten staan voor o.20 cent.
  Ook voor jou een heel fijn weekend
  ♥ Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oo, wat leuk!! Ik had vroeger ook een eigen lepeltje en ik had ook een eekhoorntje, maar dan eentje met een meer gekrulde staart! Op zich waren we maar met twee kinderen thuis. Maar thuis en bij mijn oma hadden we ons eigen lepeltje en kop en schotel. En voor het ontbijt een eigen mok met bordje.

  Ik vind de lepeltjes zo met een kantje bijeengehouden prachtig op dat mooie schoteltje!! Mooie plaatjes!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenning! Wij hadden ook allemaal ons eigen lepeltje, dus die gewoonte van je moeder is bepaald niet vreemd! :) Mijn zusjes en ik hebben ieder ons lepeltje meegekregen toen we het huis uitgingen..
  Wat een bof joh die leuke franse schotels!! Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig, ik herken er een paar van! Wij hadden vroeger thuis in ieder geval de lepeltjes met het eekhoorntje en met het molentje. Ik zou eens moeten kijken of ik die nog heb, ik weet niet meer waar ze vorig jaar naar toe zijn gegaan toen mijn moeder overleed en alle spulletjes verdeeld moesten worden. Nostalgie...echt wel!

  Fijn weekend!

  Groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tjonge..voor mij ook heel herkenbaar!
  Bij m'n ouders thuis hadden we alle vier een eigen lepeltje,met de eerste letter van onze voornaam,toen ik samen ging wonen kreeg ik m'n lepeltje van m'n moeder mee.Later had ik ook nog een lepeltje met een molentje.
  Mmmm..ik ga binnenkort maar eens even snuffelen bij m'n vader in de kast..kijken of hij dat molen-lepeltje nog heeft.

  Fijn weekend..
  Groetjes,Renata

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Herkenning en bij ons ging het nog verder idd toen onze kinderen bij oma thee kregen hadden ze ook weer een eigen lepeltje. He dat komt nu allemaal weer boven door jou post. Leuk leuk leuk. Mooie lepeltjes zijn het. Fijn weekend. Geniet ervan Liefs Leni

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou ik vroeg me het idd net af....welke zou het zijn...?
  Mocht je zomaar alles....? Dat de rest van de familie dit stukje nostalgie nou niet in huis wil koesteren zeg.......
  Maar goed bof jij lekker.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fantastisch dit,wat een goed idee,zo had ieder zijn eige kopje en wat zijn ze mooi,je eekhoorntje is echt schattig,lief dat je ze mocht meenemen en de foto`s die je ervan hebt gemaakt zijn super,fijn weekend,groetjes Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk idee om ieder een eigen lepeltje te geven .............nu ik er zo over na denk .......volgens mij hadden mijn opa en oma ook ieder hun eigen kopje voor de koffie en als wij daar kwamen , wij zelfs ook .
  Toch wel leuk die ouderwetse gewoontes .
  fijn weekend , groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een giller zeg, bij ons thuis ook precies hetzelfde, ieder zijn eigen lepeltje. En elk jaar op vakantie werd er een lepeltje gekocht, zodat ook de visite allemaal een ander lepeltje hadden. Waarschijnlijk een ouderwetse gewoonte, maar wel handig. Leuke Franse bordjes zijn het, voor niets gewoon, enig!

  groetjes Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat een leuk verhaal,volgens mij was dat vroeger veel meer als nu dat iedereen zijn eigen ding heeft...maar het is eigenlijk nog leuker dat jij ze nu hebt...altijd goed iets met een verhaal....

  fijn weekend!
  groetjes..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie lepeltjes en mooie bordjes. Het lepeltje met het eekhoorntje heb ik ook maar dan van Frederiksoord. En ik moet even biechten: ik heb dezelfde gewoonte als je moeder. Ik heb lepeltjes overal vandaan en zelfs als ik bezoek heb, zoek ik een lepeltje wat bij de persoon past. Erg he?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hola Vero, tanto tiempo!.. he estado poniéndome al día con todas mis amigas blogeras después de un período de descanso de este mundo de internet... ahora he vuelto renovada!
  Aquí estoy disfrutando tu blog y tus fotos y tu entorno... todo muy bello y agradable. Me encantaron los pensamientos que plantaste en esa batea metàlica, se parece a lo que hice hace un tiempo yo misma, muy linda. Los moldes de queques son para llorar, cocinas? yo no, nada con la cocina. Me gustó la idea de cada uno con su cuchara... las madres hacen muchas cosas que luego uno entiende...
  Ah, y otra cosa, muero por esa tetera enlozada con una rosa que tienes por el costado de tu blog... si hay algo que amo son los enlozados con flores!!!!
  Que tengas un bello fin de semana
  Gracias por tu dulce comentario en mi blog
  María Cecilia

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nou wat leuk, die lepeltjes, en het verhaal...grappi dat je het later dan toch kunt waarderen..dat hoort er ook bij da's ook brocante ;-) Die schoteltjes zijn mooi zeg, lijkt een beetje op blaue saks, daar heb ik ook eea van, maar zulke schoteltjes heb ik niet hoor, ik vind dat jje een super vondst gedaan hebt voor notabene 20 ct?!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw wat leuk zo'n groot gezin, het lijkt wel als je ouder wordt dat je dit soort dingen veel beter kunt waarderen.
  wat bijzonder dat je de lepeltjes hebt gekregen.
  Weet je nog precies van wie welk lepeltje was???

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuk jeugdsentiment. Ik had vroeger een lepeltje met een spruitje erop. ;) Ben nog steeds gek op spruitjes.
  Erg lief dat je ze gekregen hebt.
  ♥ Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen

~ Dankjewel voor je berichtje! ~

~ Thanks for your comment! ~