dinsdag 5 januari 2010

Stukje jeugdsentiment

Vandaag bladerde ik mijn oude poëziealbum eens door...gedateerd uit 1980.
Met dit album heb ik heel wat uurtjes in mijn handen gelopen...zo blij was ik met het gedichtje of versje wat een ander voor mij schreef.
In mijn puberteitsjaren heb ik dit album zo vaak weg willen gooien maar nu ben ik mezelf gewoon dankbaar dat ik dat niet heb gedaan!

Het leuke vind ik ook dat iedereen iets anders deed met de geprinte bloemetjes langs de rand van het papier, iedereen kleurde het op z'n eigen manier in.
Zo gedateerd al die versjes en plaatjes maar ook zo schattig vind ik, bijna onschuldig, al is dat waarschijnlijk niet de juiste bewoording :)


* Mijn eigen versje op de eerste bladzijde van "deze" album...


* De blaadjes zitten allemaal los, op sommige plekken nog nét vastgeplakt met vergeeld plakband, de tand des tijds heeft zijn werk goed gedaan...


Voor mij een heel bijzonder boekwerkje...


20 opmerkingen:

 1. hai Veronique, hóe toevallig!! Ook mijn oude poeziealbums (uit 1973 en 1974!!) liggen hier op tafel. Onze Luna had een poeziealbum mee naar huis van een meisje uit haar klas; ze heeft een oud rijmpje uit mijn album overgeschreven. Ik zal ook eens foto's van mijn poeziealbums op m'n blog zetten.
  Leuk om jouw album te zien; stel je toch voor dat je het als puber had weggegooid...
  Mijn moeder heeft haar album trouwens ook nog, en zij is al 75!
  Groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou ja zeg, we hebben allemaal dezelfde gedachten, ik heb vanmiddag ook in mijn poeziealbums zitten kijken,(het leek mij ook wel leuk om er een post over te maken haha) en net als jij heb ik ook wel eens op het punt gestaan om het weg te gooien, maar mijn moeder stak daar altijd een stokje voor, en met dank aan mijn (wijlen) mams heb ik zelfs de schrijfschriftjes uit de 1e klas(groep 3) nog :-)
  Leuk om een kijkje in je album te krijgen !
  groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk om even terug te gaan in de tijd als je je poezie-album doorneemt. Bij mijzelf weet ik ook van bijna iedereen wel wie het was en hoe ze er uit zagen...inmiddels is het allang geleden!! Leuke post!

  Groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk hoor! Ik heb 'm gelukkig ook nog!.. Mijn vader heeft er ook een paar mooie zinnen in geschreven (al was dat voor een deel wel met hulp van m'n moeder hoor, ha, ha!..), blijft dierbaar!
  Ik weet nog dat ik erg verbaasd was dat mijn meester op school er zo'n mooie tekening bij had gemaakt! Dat zijn inderdaad de leuke herinneringen..

  Fijne avond nog en nog de beste wensen voor 2010!

  Groetjes,
  Jolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oohh wat een heerlijk jeugdsentiment. Leuk ook dat je er over schrijft en zoiets persoonlijks wilt delen. Een ideetje voor als ik eens geen inspiratie heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oo, ja, ik heb de mijne ook nog. Mijn moeder met een keurig net handschrift en mijn vader met al zijn kracht en inspanning ook netjes geschreven (normaal is het ècht niet te lezen) en wekelijk prachtige pentekening erbij..... Leuk zo'n verweert boekje van toen!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. geweldig mooi!
  Ik heb de mijne ook nog! alleen nog ietsjes ouder dan die van jou...maar die van mij is nog heel maar wel van kaft tot kaft vol geschreven...mijn moeder heeft die van haar ook nog bewaard...ik mocht 'm nog niet hebben...komt nog wel een keertje zei ze!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, wat leuk, ik heb die van mij ook nog steeds. En die was ook van Holly Hobby. Ik zal hem zeker ook nooit weg doen. Hij ligt op zolder.... misschien toch ook maar weer eens opzoeken.
  Groetjes Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey die heb ik ook:)...en hij ziet er net zo stukgelezen uit...ik he zelfs die van mijn moeder...zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Na het lezen van je stukje heb ik meteen mijn eigen album erbij gepakt en wat leuk om dat weer eens te lezen! De gedichtjes van oude klasgenootjes, maar ook van mijn oma, die er niet meer is.. Inderdaad jeugdsentiment!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja leuk zeg!!! Heerlijk om erin terug te bladeren en weer herinneringen op te doen.
  Ik heb de mijne gelukkig ook nog.

  Lieve Groeten Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik moet 'm ook nog ergens hebben, zal eens even op zoek gaan........gevonden.
  " Als je 's morgens je bedje gaat verlaten
  Houd dan dit steeds goed in de gaten,
  Wees opgeruimd en heb goede zin
  Zet zo de nieuwe dag steeds in!
  Juf vd Broek klas 2 (jan '72)
  Leuk dat je me even op het idee bracht hier weer eens in te snuffelen!
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geweldig, ik ben de mijne kwijt geraakt toen ik 29 jaar geleden het huis uit ging. Waarschijnlijk heeft iemand ze weggegooid met allerlei papier.
  Baal er nog steeds van.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat heb jij een mooie poëziealbum zeg! Ik heb de mijne ook nog. Geen idee waar. Ergens in een doos. Zal hem eens opzoeken want zoals je schrijft is het erg leuk om hem weer eens door te kijken. En te zien of ik iedereen nog ken die er in heeft geschreven. Leuk idee om het op je blog te zetten.
  Groetjes Michaja

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Om heel zuinig op te zijn......
  Ik ken dit ook nog van uit mijn jeugd, dit boekje.....we zijn vast ongeveer even oud.
  Mooi hoor die oude plaatjes erbij.
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 16. heej Vero.

  Leuk!!!!!! ik heb hem ook nog en zo herkenbaar wat je schrijft ik had hem jaren geleden ook met gemak weg gegooid maar nu ben ik blij net als joi.
  Holly hobby daar was ik helemaal fan van.
  Dat eerste versje van jouw zo leuk, heel dierbaar.

  Lieve groet Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Altijd mooi en tegelijkertijd pijnlijk om oude albums te zien.
  Mooi omdat ik dol ben op die nostalgische plaatjes en versjes en pijnlijk omdat ik het mijne al jaren kwijt ben en ook nog twee antieke die ik in mijn bezit had. Nooit uitlenen je album en er veel van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat leuk om terug te zien en lezen he!
  Zo herkenbaar die foto's van je album, ik had ook een holly hobby poeziealbum, zo schattig.
  Goed bewaren!!!

  Groetjes, Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Vero, how sweet and lovely is this treasure you have, so many loving memories in it that time has made is part making it old looking and more beautiful than it is... so, so pretty!!
  Cariños,
  Maria Cecilia

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ergens, ergens heb ik nog precies zo'n zelfde poesie-album! Wat ontzettend leuk! Ik heb ze ook bewaard, alleen is mijn allereerste album wel zoek, wie weet bij mijn ouders op zolder (hopen maar).

  Ik lees met plezier jouw blog, ga vooral door!

  BeantwoordenVerwijderen

~ Dankjewel voor je berichtje! ~

~ Thanks for your comment! ~