zondag 28 juni 2009

De koffiepot waar mijn hart van over sloeg

Vanmiddag was ik met mijn vriend op een rommelmarkt in Breda en ik had me voorgenomen alleen iets te kopen als het echt, maar dan ook écht de moeite waard zou zijn...zo hou ik het toch een beetje onder controle :)
Op een bepaald moment belandde ik bij een kraam vol serviesgoed en andere leuke spulletjes die ik natuurlijk niet nodig had, al staan had of al eens gehad had (ja ik weet 't, rare zin)...maar tussen al die leuke dingen viel mijn oog ineens op een wel héle mooie oude emaille koffiepot, ik hoor mezelf nog zeggen, "och, kijk daar dan...dat meen je niet!" en mijn hart maakte zo'n sprongetje waar je een heel blij gevoel van krijgt, jippie!!
Toen moest het onderhandelen beginnen natuurlijk :)
Uiteindelijk heb ik 'm voor een heel mooi prijsje meegenomen (tientje) en hij staat nu te pronken op mijn kast buiten in de serre...ik heb er inmiddels al zo'n 40 keer naar gekeken denk ik, hihi




Ook vond ik deze week bij de kringloopwinkel hier in de buurt deze oude schaal van Société Céramique Maestricht, er was wel een klein hapje uit maar dat mocht de pret niet drukken...ik knip graag de knoppen van slaphangende bloemen eraf om ze vervolgens in een schaal te leggen, ( dan kan ik er nog iets langer van genieten) nou deze schaal is daar prima geschikt voor!






Deze twee bordjes kocht ik samen met de schaal, ze zijn van Villeroy & Boch en helemaal gaaf, het kostte me alles bij elkaar maar 2 euro!






14 opmerkingen:

  1. Leuk als je iets kunt kopen waar je steeds naar kunt kijken. Een teken dat het een goede aankoop is. En die schaal van Regout, daar heb ik er ook 2 van. Leuk zijn ze hé.

    fijne avond nog
    groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie spulletjes heb je (weer) gekocht! Bofferd.
    Fijne zondagavond nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is genieten, mooie spulletjes waar je heerlijk naar kan kijken en dat voor maar een paar euro!

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke aankopen heb je gedaan , helemaal omdat je er zo blij mee bent , heerlijk om te lezen dat je er al wel 40 keer naar hebt gekeken . Ik ken dat , als je iets heel mooi vind , wordt je blik er steeds weer naar toe getrokken , ik loop bijvoorbeeld wel twintig keer op een dag onder de carport te struinen en te genieten .
    groetjes Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een lieve koffiepot heb je vanmiddag gevonden, heerlijk is dat hé, al rondlopend opeens iets te zien waar je meteen verliefd op bent. Hij staat prachtig op de kast met de andere spulletjes. De borden en schaal zijn ook erg mooi, en zo met de pastelkleurige bloempjes een lust voor het oog. Ik ken dat ook, als ik iets nieuws heb kan ik buiten het continue er naar kijken het ook steeds hardop uitspreken, zo van die kreuntjes van genot, [ohhhhh wat is het mooi hé] mijn man zegt weleens, JA.....nou weet ik het wel, maar ik droom lekker verder hoor.

    Groetjes Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. je kan is prachtig! en een tientje is een leuk prijsje! heb je goed gedaan meid...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke dingen heb je weer weten te bemachtigen! Grappig he, hoe blij je met iets kan zijn, en er steeds even naar wilt kijken, herkenbaar hoor!
    En de foto's bovenaan je blog vind ik zo mooi en gezellig, ik krijg er lekkere trek van. Heb je deze zelf gebakken?

    Nog een fijne avond, groetjes, Anne.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prachtdingen heb je gevonden....zo haal je idd alleen het mooiste in huis.
    Om lekker lang van te genieten.
    Fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooie spulletjes heb je weer gevonden. De lamp uit de vorige post is helemaal geweldig.
    Fijne week.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Fijn als je iets kan vinden waar je helemaal happy mee bent. Het is ook een mooie kan, de schalen zijn ook erg mooi, en heel leuk met de bloemen erin.
    Groetjes Jo

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Nou, wat kunnen een paar leuke aankopen je toch een blij gevoel geven he? Mooie kan hoor, en natuurlijk ook de bordjes. Veel plezier ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Die kan......!!!!! Echt geweldig!!! Daar zou mijn hart nou ook een sprongetje van maken! En dat betekent dat het dan ook echt de "wauw"-factor heeft! Maar de rest is ook super hoor, je bent goed geslaagd!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hahahaha, ik moet erg lachen om je reactie! Zo van: dat meeeeen je niet!
    Ik kan ook altijd zo gaan staan flapperen als Pingu als ik iets zie wat mijn hart steelt!
    Mooi hoor; toevallig komen binnenkort ook een paar groen emaille dingen mijn kant, waaronder een koffiepot (en melkbusjes-joepie!. Maar die haalt het niet bij deze hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi Vero, wat een mooie nieuwe aanwinsten heb je er weer bij, mijn hart maakt een sprongetje bij het zien van de mooie schaal met de bloemknopjes erin, prachtig.
    Geniet maar lekker van al dat moois.
    Fijne week.
    Groetjes Mea

    BeantwoordenVerwijderen

~ Dankjewel voor je berichtje! ~

~ Thanks for your comment! ~