zondag 21 juni 2009

"Lekker" vol

Soms (eigenlijk regelmatig ;) vraag ik me af of ik niet te veel spullen heb!
Het is geen chaos ofzo maar overal waar ik kijk zie ik spulletjes...het zijn dan wel leuke spulletjes natuurlijk maar ik vraag me wel eens af of ik ook echt met minder af zou kunnen.
Een tijd geleden heb ik een keer schoon schip gemaakt en een heleboel in dozen gedaan...ik denk dat ik een week later alles weer terug op z'n plek had :)

Voor de "mooie dingen verzamelaars" onder ons...hoe doen jullie dat?
Accepteren dat je gewoon van veel spullen houdt?
Of blijven proberen te minimaliseren?
Ik denk dat ik voor de eerste optie ga!
Anders blijf je met dat extra werk zitten....opruimen en weer terug zetten, da's ook zonde van je tijd toch?

Hier wat fotootjes van mijn "volle" tuintje!18 opmerkingen:

 1. Ik vind het er allemaal prachtig uit zien. En je bent zoals je bent. Als je houdt van mooie hoekjes, doorkijkjes en mooie spulletjes is het denk ik hopeloos om een witte en lege Jan de Bouvrie-kamer te krijgen. Dat is ook wel mooi hoor, maar .... je bent wie je bent...!

  Ik vind alles wat je op je blog zet prachtig, als het leeg en opgeruimd is dan moeten we dat allemaal missen!!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben eigenlijk als kind al van alles aan het sparen en kan ook bijna geen afstand nemen van alles.maar dan heb ik soms wel van die momenten dat ik weer wat overzicht wil hebben dan heb ik echt te veel .ook man lief word er wel eens dol van houd het nooit op vraagt hij me we eens.
  dus ik doe eens in de zo veel tijd weer wat spullen weg .zodat ik weer lekker op nieuw aan de gang kan met verzamelen.
  groetjes Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's hoor en ik zou maar gewoon accepteren. Zo hoef je ook niet telkens verantwoording aan jezelf af te leggen. Is veel rustiger.
  Fijne zondag
  Berna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat je gevoel dat aangeeft. Ik had mijn huis ook altijd heel vol. En vond alles mooi, heb nog steeds veel. Maar op een gegeven moment moest ik ruimte met alles want ik werd er knettergek van. Dat is denk ik het moment. En komt dat moment niet dan zal het zo blijven. Want het gaat erom dat jij je er gelukkig voelt.
  En het ziet er altijd gezellig bij je uit.

  groetjes en nog een fijne dag
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heerlijk is het om lekker veel mooie spullen te hebben ,ik kan er zo van genieten als ik al mijn verzamelde spullen zie.
  Als ik iets echt zat ben (niet vaak)geef ik het aan mijn oudste dochter .Gisteren was ik bij haar en zag in de schuur iets hangen wat ze jaren geleden van mij heeft gehad,ze gebruikt het niet en ik heb het weer meegenomen .Morgen zal ik er een foto van op mijn blog zetten .
  Geniet dus van al je mooie spullen en verzamel maar heel veel:))
  fije zondag
  groetjes,Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 6. LOL. Tegen mij wordt ook wel eens gezegd: wat heb je het vol!! Maar ja, het is MIJN huisje en ik houd van mijn spulletjes om me heen. En soms (vaak) verander ik het even, zet het anders neer of op een andere plek. Dan blijft het vol natuurlijk, maar toch net even anders♥.

  Gewoon je hart volgen zou ik zeggen!!
  Wat ik wel heb gedaan is via MP mijn 200 plus peper en zout sets verkopen, MET pijn in mijn hart dat wel. Ik heb er zeker 20 jaar over gedaan om ze te verzamelen, kwamen over de hele wereld vandaan Maar ja, DAAR had ik echt geen plek voor, ze stonden sinds ik hier woon (ruim 2 jaar) op zolder ingepakt in dozen.De allermooiste en die waar ik echt een speciale band mee had, heb ik wel gehouden hoor, lol. Dus dan de rest maar verkocht...had ik weer wat geld om andere leuke spulletjes te kopen, lol

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het er zo op de foto's niets te vol uit zien , hoor !
  Het ziet er reuze gezellig uit.
  Maar ik begrijp wat je bedoeld.
  Ik heb in de garage een grote kast staan en alle spulletjes die ik tijdelijk zat ben gaan daar in ,een poosje later ga ik dan weer 'shoppen' in mijn eigen kast :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In mijn woonkamer staat het niet zo vol. Want ik met tijden een erge chaoot in mijn hoofd, en dan kan ik een volle kamer niet handlen. Dat geldt ook voor mijn slaapkamer overigens. Maar de keuken, de wc (heb ik nog niet veel aan gedaan), en de buitenboel mogen lekker vol. Hoewel ik niet van het type "schiettent" houd, want je moet toch alles weer maar afstoffen!
  Soms uitdunnen en ergens anders parkeren (of verkopen??)..maar jou kennende staat zo alles weer vol!
  En trouwens, de manier waarop je het zo liefdevol vastlegt met de camera zegt toch al genoeg?
  Ik denk dat jullie een loods erbij moet bouwen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind je tuin nog wel meevallen hoor wat spulletjes betreft , bij mij staat ook in elk hoekje wat en dat accepteer ik maar gewoon want ik vind alles mooi en zou niet weten wat ik dan weg moet halen . Ik merk wel dat als alles zoveel mogelijk in 1 of 2 tinten is het dan wel lekker rustig blijft en dat vind ik dan wel weer prettig .
  Ik vind het bij jou ook allemaal leuk staan hoor , dus ruim maar niet weer op , het is net als je zegt .....dan blijf je bezig !
  groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ken het probleem idd hoor. Ik kan heel druk zijn met spullen verplaatsen.....links staat het in de weg...dan maar naar rechts.....
  Rechts staat het wat vol dus dan maar naar links. Ik word er wel eens moe van maar ja ik kan ook niets wegdoen....hmmmm als je een oplossing weet.....
  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kan niet anders zeggen dan dat het er erg gezellig uitziet, dus ik zou zeggen; niets wegdoen.Ik geniet volop van jouw foto's.
  Groetjes Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een bekend probleem,ik sleep ook te veel in huis. Maar ik doe ook wel weer dingen weg, naar de kringloop of ik geef het weg. Maar er zijn ook dingen die ik bewaar die b.v in de winter weer terug in de kamer komen, en zo blijf je bezig. Ik heb ook van die buien dat ik het te vol in huis vind en dan is de keuze moeilijk wat blijft of weg gaat. Zolang ik er niet zeker van ben gaat het naar zolder of naar de schuur. Heb ik het naar een paar maanden niet gemist dan gaat het weg :)
  Groetjes Jo

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het ziet er reuze gezellig uit! Vooral zo laten!
  In dit huis hebben we geen zolder, kelder of rommelkamer. Alleen een schuurtje waarin alles verschimmeld. En aangezien ik veel te veel van rommelmarkten houd en daardoor steeds met iets thuis kom, wordt het huis gauw te vol. Dus moet zo nu en dan wel iets weg. Maar gelukkig kan ik daar dan familie, buren of vriendinnen blij mee maken. Maar het liefst zou ik alles op een grote zolder wegzetten zodat ik het misschien ooit eens weer te voorschijn kan halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Veronique,
  vind het juist gezellig staan al die spulletjes.Heb ook wel eens een periode dat ik het te vol vind staan maar dat duurt eigenlijk nooit zo lang,dus gewoon doen waar je je prettig bij voelt toch....
  groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vraag het me ook regelmatig af en af en toe beland er wat op mp, maar ik ben toch ook erg gehecht aan de spulletjes, vind het ook wel heel gezellig eigenlijk, en dat is het bij jou ook, ik vind jouw foto's sfeer(vol) en gezellig !!
  Groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Veronique,
  Ik blijf ook maar verzamelen, stappelen en schuiven.
  Ik heb het zelfde...soms wordt ik heeeeel onrusting van al het spul in huis, ruim wat op(in dozen idd)
  maar binnen no time is alles weer terug.
  Die drang is er nou eenmaal dus laat het lekker over je heen komen, een mens moet gewoon verzamelen.
  En zeg nou zelf...het ziet er toch keigezellig uit zo!!
  Gr Cobi

  BeantwoordenVerwijderen
 17. wat een problemen he,weet je wat ik doe,gewoon af en toe veranderen,als je uitgekeken ben op het ene, zet je gewoon weer wat anders neer,maar ik bewaar het wel hoor.je moet je gelukkig voelen in je eigen huis.

  OMA NIJN

  BeantwoordenVerwijderen
 18. wow... herrlich schön...love it

  BeantwoordenVerwijderen

~ Dankjewel voor je berichtje! ~

~ Thanks for your comment! ~