zondag 14 juni 2009

Het zonnetje achter de deur...

Gisterochtend wandelde ik naar beneden in mijn ochtendjas, iedereen lag hier nog in diepe rust en ik verheugde me op mijn kopje cappuccino...
Een bezoekje aan het toilet is ook niet geheel vreemd 's ochtends dus zoals elke morgen wandel ik door de huiskamer richting de gang....de gangdeur staat ietsje open en ik zie een lichtrand langs de opening, ( de rolluiken voor waren nog dicht dus het licht viel nogal op!)Ik open de deur en wordt echt totaal in het licht gezet door de zon die door mijn glas-in-lood ramen naar binnen schijnt, het was werkelijk prachtig! Vanuit een redelijk donkere kamer ineens in een fel verlichte zonnige gang...zo mooi!
Mijn toiletbezoekje heb ik heel even uitgesteld en heb het hele ritueel nog een keer overgedaan maar dan mét fototoestel :)
Op de foto is 't effect iets minder dan in 't echt maar ik wilde het toch vastleggen, zeker voor mijzelf...deze blog is namelijk ook mijn openbare dagboek ;)

Van dit soort simpele dingen kan ik zo genieten en ik deel 't graag met degene die mijn blogje lezen...een hele fijne dag allemaal!oja, nog een leuk detail...dat vergat ik nog,

dit leuke raampje zit in mijn voordeur,Als je het knopje omdraait dan...tadáá! Kan je kijken wie er voor de deur staat :)en de deur van de buren...waar ik maar niet verder op in ga, want smaken verschillen :)

13 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig glas en lood heb je trouwens in je voordeur en de raampjes ernaast. Prachtig!

  Ik kan me helemaal voorstellen wat je bedoelt. Toen ik klein was en bij mijn oma logeerde had ze dat ook bij de voordeur. (Ons huis stond aan de overkant, dus wij hadden dat niet). Maar ik weet nog hoe fel en zonnig de gehele gang was. Hmmm, ik mijmer nog even na, hoor!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En dat is nu zo prachtig van je want dan kan ik dus nu ook even heerlijk meegenieten..........
  Enne....was je nog op tijd....?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Veronique,
  ik kan daar ook zo van genieten, van die onverwachtte dingen die moeder natuur je zomaar geeft,zoals het mooie zonlicht wat binnenvalt,erg mooi
  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dacht eerst even dat je een inbreker zou betrappen. Maar gelukkig was het dat mooie zonlicht. Wat we vandaag helaas moeten missen. Hier regent het al de hele dag. [BAH]
  Je hebt ook zo'n mooie gang.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig dit verhaal ook weer, kan me er alles bij voorstellen. Heerlijk nog half dromerig zoiets moois te zien. Het zijn inderdaad juist de kleine dingen die zo groots zijn. En het is zo fijn om daar oog voor te hebben. Eigenlijk denk ik wel eens dat mensen die dit soort dingen niet zien veel missen, maar ja als je het niet in je hebt mis je het misschien ook niet? Tja.....dit is weer een heerlijke onderwerp waar je een tijdje over zou kunnen doorpraten.

  Leuk trouwens Vero dat je op mijn blog ook gerageerd hebt, ben nog maar net begonnen en was blij verrast met je berichtjes.

  Groetjes Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Vero, ik geniet met je mee hoo, begrijp helemaal wat je bedoelt. Prachtig dat glas in lood in de voordeur, dat geeft het licht helemaal zo mooi door.
  Geniet nog even van de zondag en een fijne week.
  Groetjes Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kijk.....dit soort toewijding zou elke blogger moeten hebben. In hoge nood toch maar eerst even wat foto´s schieten! ;) En terecht natuurlijk...het zijn prachtige foto´s.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi, het doet me aan me oude huis in Nld. denken, hoewel geen glas in lood maar een klein raampje maar die deur! Sorry, sorry zag je elke keer staan en dacht heeee heb ik haar nou niet bij mijn favo staan. Oeps, heb je snel toegevoegt hoor ;o) Groetjes en nog een fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een plaatjes. Kan me voorstellen dat je lekker in je eentje hebt genoten en nog eens nagenoten bij je cappucino.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is nog eens eens een zonnige begroeting op de vroege ochtend!Kan me voorstellen dat je daar héél vrolijk van wordt. Leuk dat we even mee mochten kijken. ha, ha, nou gauw plassen....!
  lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 11. prachtig dat zonlicht door de ramen, ik kan ook zo van zonlicht genieten. dus ik geniet met je mee..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Veronique ,
  ik kan me helemaal voorstellen dat je aangenaam verrast was hoor ..................het eerste wat ik doe s'morgens is ook de vouwgordijnen voor in de kamer open doen want daar schijnt de zon ook het eerst op .
  Maar zulke mooi gekleurd glas als jij in je voordeur hebt dat heb ik hier nergens en dat versterkt wel het effect denk ik .
  Fijn dat je zo van die dingen kunt genieten........
  groetjes gea

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja het zonlicht doet echt betoverende dingen met de simpelste dingen, echt genieten!!
  Groetjes Jo

  BeantwoordenVerwijderen

~ Dankjewel voor je berichtje! ~

~ Thanks for your comment! ~