dinsdag 7 juli 2009

Suffering from PMS?

Dear foreign lady's, you can translate this posting with Google-translate at the right side of this blog...

Vandaag is het tijd om eens even op een andere tour te gaan...dit doe ik naar aanleiding van het lezen van een berichtje van één van onze medebloggers.
Soms vraag je je weleens af, waar heb ik nou in godsnaam last van? Je voelt je niet lekker in de vel, sip...of juist agressief en zonder compassie voor iets of iemand.
Natuurlijk kan dit allerlei redenen hebben, maar één ding is zeker....héél veel vrouwen hebben ook te kampen met hun hormonen en leiden aan PMS, ze vragen zich af waar dat rotgevoel toch steeds vandaan komt en zoeken de schuld bij zichzelf...neem van mij aan, hier kan je zelf niets aan doen, je hormonen nemen elke maand weer een loopje met je!
Veel vrouwen weten niet eens dat ze 't hebben en de vrouwen die het wel weten zitten letterlijk met hun handen in het haar!

Ikzelf heb al een aantal jaar last van zeer heftige PMS klachen, ik spreek dan over een periode van 2 weken voor de menstruatie (de ellende begint vlak na de ei-sprong)
Laat ik 't zo zeggen....al die mooie kopjes, schotels, borden en koffiepotten gooi ik in die periode 't liefs kapot, mijn partner heeft 't zwaar te verduren, ik ben onredelijk, agressief vooral in 't verkeer...geen behoefte aan sociaal contact, echt een waar drama dus
Eigenlijk heb ik er alles aan gedaan (dacht ik) van dieet tot de pil maar dit was geen succes....tot ik eens iets las over Teunisbloemolie-capsules...en dit ben ik gaan proberen.
Ik heb gewoon bij 't Kruidvat een potje capsules gehaald en slik 2 weken voor de menstruatie 4 capsules, 2 bij 't ontbijt en 2 bij 't avondeten...en de wonderen zijn de wereld nog niet uit...ik voel me sindsdien een heel stuk beter, het ruzie zoeken is drastisch verminderd en ik voel me een stuk kalmer, vooral tegen mijn partner, die kan ik sinds kort weer gewoon verdragen in die periode...en dat is toch een stuk gezelliger :)
Als je meer wilt weten hierover moet je maar eens google-en op teunisbloemolie/ PMS, het werkt nl. ook goed voor andere dingen... (huid, bloeddruk etc)
Dit wilde ik jullie niet onthouden want ik weet bijna zeker dat ik hier niet de enige ben :)
Wellicht helpen deze capsules voor jullie ook!
Kop op voor alle PMS dames!

10 opmerkingen:

 1. Veronique,
  engel in de nood! ;) Ik ga meteen eens kijken hoe het in het Duits heet. En ik weet dat ik niet de enige ben met ernstige stemmingswisselingen tijdens PMS, maar het is wel prettig om te lezen dat er mede-ettertjes zijn. ;)
  Een dikke knuffel en bedankt voor je lieve berichtjes, Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lief dat je dit even met ons deelt.
  Ik zag idd het berichtje van J.
  En zo lief dat er dan weer mensen zijn die je weer een stukje op weg helpen.
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaahaaa ik ken t en heb t een aantal jaren geslikt,zal je eens wat vertellen heb er sinds een jaar of 3 bijna geen last meer van!Het helpt echt!Voel me stabiel en heb geen neiging meer iemand om zeep te helpen dus dames....Groetjes,Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wou afgelopen donderdagavond je medicijnenkast nog komen plunderen...was in totale oorlog met mijn hormonen, kinders, man en huishouden.....
  Ga ook maar eens een voorraadje inslaan.Heb ik tegen beter weten in nog steeds niet gedaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mag ik je danken op mijn blote knietjes voor deze tip ???!!!
  Pppff ... hier nog eentje met 'n gierende hormoonhuishouding. Leef op voet van oorlog met iedereen (lees: voornamelijk partner) en het is iedere maand weer een doffe ellende ... zo erg zelfs dat je relatie iedere maand op springen staat. Dussuh ... morgen een date met 't kruidvat!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hmm dan heb ik ook nog een gouden tip hoor;een flink stuk chocolade helpt bij mij ook heel goed :-) Daar schijnen ook allerlei stoffen in te zitten die in je hersenen een fijne prikkel opwekken...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Vip,
  Net als Sillie hierboven probeer ik het al jaren met een flink stuk chocola, maar je dat geeft weer een ander probleem, hi hi!
  Dus ook namens Deesje bedankt voor de tip, ik ga het onmiddelijk proberen!!!
  Groetjes Désirée

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo te zien heb je al veel mensen geholpen. Ik weet helaas uit ervaring dat natuurprodukten veel voor je lichaam kunnen doen. Dit kende ik niet, maar heb daar ook geen last van. Zo heeft iedereen wel iets.
  Lief dat je het wilde delen.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zal het eens onthouden. Ik heb er eigenlijk niet elke maand last van, maar wel als ik veel ongezonde dingen eet en mij niet aan mij anti allergie dieet hou.. maar dat is zo moeilijk! Als ik er last van heb loop ik de hele dag ook ruzie te zoeken, heb tintelende handen en voel me waardeloos...heel herkenbaar dus.

  BeantwoordenVerwijderen

~ Dankjewel voor je berichtje! ~

~ Thanks for your comment! ~