donderdag 8 maart 2012

~ basilicum, tip van de dag ~

Mijn dochter en ik zijn dol op een ontbijtje
met mozzarella, tomaten en verse basilicum  :-)
Zwarte peper, zout en sojasaus erover Mmmm
Nu koop ik elke week een potje basilicum 
maar het valt me op dat ze ontzettend snel verleppen 
ook al geef je ze water...
Vorige week heb ik ze uit het bakje gehaald 
en in een weckpotje gezet
Wat denk je?
De basilicum staat dubbel zo lang!

Voor wie dit leest:  Wellicht heb je er iets aan ;)






41 opmerkingen:

  1. ooh lijkt mij een heerlijk recept zeg!
    goed idee! die dochter van jou weet wel wat lekker is! Leuk dat je een linkje van mij hebt geplaatst zeg! Ik doe eigenlijk nooit zo mee aan wekelijks terug komende posten. Ik post ook niet altijd op de zelfde dagen en mis ook nog wel eens wat hier en daar.
    Wel heel lief van je hoor!
    fijne dag
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nu wat een goeie tip zeg...je moet het maar even ontdekken.....
    En waar zou het nu aan liggen dan....? Misschien dat de wortels nu vrij uitzicht hebben...;)
    Hoe dan ook...een tip om te onthouden.

    Fijne dag

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is een goede tip, ik neem ook elke week een potje verse basilicum en herken je probleem. Ga het direct proberen :)
    Hopelijk willen die van mij ook liever uitzicht dan in een ikea potje zitten ;)

    Groetjes Frences

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank je voor de tip, alhoewel ik Basilicum nooit gebruikt werkt het ook vast bij andere kruiden.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En het staat nog gezellig ook.
    Fijne dag en groetjes, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ciao Veronique
    sai che il basilico è proprio tipico dell aregione in cui abito? la Liguria...dove c'è Portofino per intenderci!!!!
    Adoro il basilico da noi si prepara il Pesto, un' antica salsa fatta al mortaio...
    bellissimo il tuo vasetto
    mi spiace scriverti in italiano...ma ho paura che con google transaltion si facciano troppi errori!!! magari ti scrivo in inglese che dici?
    un saluto al profumo di basilico!!!!
    simonetta

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit staat veel beter en ik denk dat het komt doordat de wortels nu licht krijgen ??
    Klinkt trouwens lekker jullie ontbijtje..
    Groetjes Chris

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Klinkt lekker jullie ontbijtje! Toch weer eens wat anders dan dat broodje hagelslag haha...goeie tip en het staat nog sfeervol ook.
    Lieve groet Renny

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat klinkt wel heel erg lekker, al zou ik het eerder naar de middag doorschuiven :)! 's Morgens is mijn favoriet een croissant met jam, een klein pistoletje met kaas, een eitje en een glas verse jus d'orange :)!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  10. This sounds delicious....I'm going to have to try and try this with my basil I can't get over how much better it tastes with fresh!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lekker hoor zo'n ontbijtje. Heerlijk. Maar voor mij zou het meer wat voor 's middags zijn. Ook super die tip van de basilicum in een potje doen. Mijn vriend geeft mij altijd de schuld dat ik m dood laat gaan, maar het gaat gewoon echt niet! Ik zal kijken of dit helpt, dan kan ik hem bewijzen dat ik heus wel planten in leven kan laten :). Groetjes, Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Basilicum = yummie :-) Ik ben benieuwd joh, ik ga het ook eens proberen want ik vind het altijd zo gezellig staan in de keuken en ik vind het ook echt heeeerlijk ruiken. Ik doe de hele blaadjes altijd in zakjes verdelen en dan in de vriezer. Als ik het dan nodig heb pak ik een zakje, dat knijp ik fijn en dan gooi ik die stukjes over m'n broodje. Ook lekker hoor maarja van die verse hele blaadjes zien er toch een stuk leuker uit :-)

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  13. En als je ze even verpot en wat nieuwe aarde geeft, gaan ze maanden mee. Ik denk dat ze voor die potjes uitgeputte aarde gebruiken, zonder enige voedingsstoffen er nog in.

    Wij hebben de hele zomer gedaan met 1 potje. Hij ging zelfs in bloei op een gegeven moment :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. da's helemaal een goeie, ik heb nog potgrond staan...morgen gelijk erbij gooien! ;)

      Verwijderen
  14. Wat een goede tip!!!
    Heb ik wel wat aan hoor!!!
    Gezellige dag, Trudie.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Je ruikt de bascilium bijna! Zo lekker! En wat een tip, ga ik ook proberen. Moest wel lachen om jullie ontbijtje, ken het zelf alleen als lunch of bijgerecht ;) maar ga het zeker een x-tje 's ochtends proberen.
    fijne dag!
    Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Altijd handig zo een tip heb hier hetzelfde probleem je moet het
    echt snel opeten anders kan je het weg gooien ook zonde .... ik ga
    het zeker proberen ......... groetssssss Gerd@

    BeantwoordenVerwijderen
  17. by the way, ik zag dat je een italiaans berichtje had, wat leuk! Als je behoefte aan vertaling hebt, let me know

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Dat is nog eens een gezond én lekker ontbijtje. En het staat nog eens gezellig in de keuken ook nog.
    Slim gedaan in die weckpot!
    Dat wordt weer smullen morgenvroeg..

    Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hoi, wat een goede tip, bedankt!
    En het staat helemaal super zo!
    Ga ik zeker onthouden!
    Groetjes, Maaike (frisse rommel)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. en het staat veel leuker ook zo ! heerlijk basilicum !

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ahaa, zeker door de 'kas-werking', de warmte kan nu natuurlijk meer bij de wortels! Wat een goede tip zeg, want dit is inderdaad ook 1 van onze favoriete zomerrecepten!
    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Goeie tip, maar ook mooie foto's zeg!

    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  23. het water loopt me in de mond, ik heb hier ook zo gek op, heerlijk!
    basilicum is inderdaad altijd moeilijk te bewaren in de keuken, ik zet het potje altijd op een schoteltje waar ik iedere dag een laagje water in laat lopen, daardoor houdt het plantje het ook een stuk langer vol, maar jouw tip ga ik zeker ook proberen, heel leuk en decoratief!

    lieve groet van Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Geen idee of ik dit lekker zou vinden,zou ik echt eens moeten proberen,maar je foto`s vindt ik van grote klasse! fijne avond,lieve groetjes Musje.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Thanks! Ik herken het helemaal.... Denk steeds dat het aan mij ligt;-). Ik vind het, naast dat het zo lekker is, zo gezellig staan en lekker ruiken! Maar hihi, bij mij niet bij 't ontbijt hoor, doe maar lunch! Bij 't ontbijt kom ik niet verder dan hagelslag :-)

    Doeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. is ook mijn favoriet allen als lunch groet irena

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Super tip!!Ik ag t proberen,ook van die verse potgrond.Maar dit als ontbijt....???Mmm,geloof dat ik t toch maar bij mn kom havermout en sinasappel hou!!
    Lieve groet ria

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Dat zijn nog eens tips waar je wat aan hebt, want ook hier is dit een favoriet gerechtje! Staat trouwens ook nog eens veel decoratiever...

    Fijne avond. Groeten, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  29. prachtige foto's en dankje voor de tip staat nog erg leuk ook ...fijn weekend lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Eerlijk gezegd ben ik niet bekend met het eten van verse basilicum ......wie weet.... toch maar eens proberen......het plantje zelf ziet er al mooi uit...

    Groetjes Grietje

    BeantwoordenVerwijderen
  31. De blaadje zijn nog zo fris van kleur, het is zeker een goede tip om te onthouden. En een lekker recept, goed hoor! Lieve groet Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Dat is raar...maar wel fijn....en het staat veel mooier.
    Ik eet het ook wel eens....erg lekker.
    Fijne avond & lieve groetjes,
    Silvia

    BeantwoordenVerwijderen
  33. en het lijkt ook nog veel gezelliger!
    groetejs mina

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Ohhh wat een goeie tip ik kocht ze niet meer omdat ze zxo gauw waren verlept....ik ga het zeker uit proberen..

    Staat erg gezellie..

    Groetjes Fia

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Goede tip! Bij mij zijn ze ook altijd zo weer verlept... En het staat nog leuk ook!

    Groeten Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Ik ben ook dol op basilicum, het ruikt altijd zo lekker naar zomer. Ik ben dus erg blij met je tip en ga het zeker uitproberen.
    Groetjes, Pascale

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Bedankt voor de tip!
    Dat smaakt inderdaad
    lekker!
    Maar het ziet er ook
    nog eens leuk uit!!
    Fijn weekend
    Lieve groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Basilicum...mijn favoriete kruid! Ik ga het zeker eens proberen in een weckpotje....ook hier na een paar dagen een verlepte boel.
    Fijn weekend en groetjes van Nicole

    BeantwoordenVerwijderen

~ Dankjewel voor je berichtje! ~

~ Thanks for your comment! ~