woensdag 6 mei 2009

De rode "kater"

Vorig jaar oktober werd mijn poes die ik al 5 jaar had, doodgereden, helaas was zij de derde kat al die ik op deze manier verloren ben...op zich kan je katten beter binnen houden maar goed...per toeval willen al mijn katten gewoon naar buiten en met kinderen is de deur dichthouden ook geen handige optie...
Nouja...nadat mijn poes begraven was in de tuin heb ik na een tijdje besloten om dan maar te gaan voor wat ik eigenlijk altijd al wilde...een rode kater.
Ik had ooit gelezen (of gehoord) dat rode katers als je ze op tijd laat castreren net hondjes worden zó aanhankelijk...en die woorden zijn natuurlijk blijven hangen :)

Via Marktplaats heb ik een nestje gevonden waar een rode kater bij zat en ben samen met mijn zoon en dochter richting één of ander dorpje gereden...bij aankomst waren we op slag verliefd en hebben Kroelie ( ja leuke naam he :) mee naar huis genomen.
Met een half jaar heb ik een afspraak gemaakt bij de dierenarts voor de castratie...met natuurlijk nog steeds in mijn achterhoofd dat ik er een volledig aanhankelijke kater aan over zou houden.
Op de bewuste dag breng ik Kroelie naar de dierenkliniek en ga naar mijn werk...( jullie gaan natuurlijk al raden wat er ongeveer gaat gebeuren?)
Mijn telefoon gaat: "goedemorgen, u spreekt met de dierenkliniek, uh, wij hebben een probleempje, wij willen uw Kroelie wel castreren maar dat zal niet gaan...Kroelie is namelijk een meisje...hihi." Ik roep "Wat?? Dat meen je niet!" en de uiteindelijke conclusie was, "Nouja, doe dan maar steriliseren"
Samen hebben we even flink gelachen en op mijn werk heb ik even 5 minuten nodig gehad om te beseffen dat ik dus nog steeds geen kater had, ik was zelfs even teleurgesteld, erg he?

Inmiddels is Kroelie een leuke dikke rode poes geworden (rode katten zijn bijna altijd mannetjes he, nouja!) en sja...een aanhankelijk hondje heb ik niet gekregen, ze wil niet eens op schoot!! :)

21 opmerkingen:

 1. MAAR ze is WEL mooi. Moest lachen om je kat/pes verhaal. Hetzelfde gebeurde bij een dorpsgenoot van mij. Wilde de kat laten castreren. Bleek dus OOK een meisje te zijn. LOL komt dus vaker voor, hihi.
  Mijn Elvis is ECHT een jongetje en wordt binnenkort ook geholpen.

  Groetjes van marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een dotje zeg.
  zo lief en wat een leuke foto's zeg .
  nou ze heeft een heerlijk smoeltje en als ze ook nog eens lief is maakt het allemaal toch niet zo veel uit.
  liefs Stip

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verhaal.. en wat een bak..!!
  Maar er zit wel een heel lief snoetje op.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahahaha, precies hetzelfde is ons jaren geleden met onze eerste 2 katten overkomen. We dachten een kater en een poes te hebben, dus ik heen en zeg, deze moet gesteriliseerd en deze gecastreerd. De dierenarts bekijkt de katten eens en zegt vervolgens, die sterilisatie gaat lukken, die castratie wordt een probleem. Jawel, ook de tweede was een poes. Inmiddels leven deze dames niet meer die niet-kater (die wel gewoon kareltje is blijven heten) kwam met 2 jaar onder de auto. Die andere heb ik vorig jaar na 17 jaar moeten laten inslapen.
  Inmiddels lopen hier weer 2 andere dames rond, die beide netjes gesteriliseerd zijn LOL.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Onze rode kater gaat dan wel niet naar buiten maar heeft het wel al gepresteerd om 2 keer van 5 hoog naar beneden te vallen. De eerste keer was ie alleen maar erg geschrokken de tweede keer zag het er allemaal wat ernstiger uit. Gelukkig is alles weer goed gekomen, maar is ie wel een stuk voorzichtiger geworden.
  Wat een geweldig leuk foto's
  groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe de kater een poes werd, gelukkig heb je er zelf geen kater aan over gehouden :) Ze ziet er erg schattig uit.
  Groetjes Jo.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk verhaal over je rode kater die een poes was......
  Wij hebben drie katten en altijd alleen maar meisjes gehad totdat we vorig jaar een jong katje erbij kregen en volgens de mensen waar we hem weg haalden ook absoluut een meisje ..........je voelt het al , na drie weken kwamen we erachter dat het een kater was en toen was het zo raar dat ie weer een andere naam moest hebben ,ook wij waren er even een dagje teleurgesteld van .
  Maar dat is nu over hoor ,hij is heel lief ,geen schootkat maar wel heel aanhankelijk.
  groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijk verhaal!
  Ik kan me voorstellen dat je een beetje teleurgesteld was maar dat zal niet lang geweest zijn want het beessie heeft wel een schattig bekkie. Om op te vreten.
  Wij hebben ook een rode poes en ja die zijn inderdaad zeldzaam en daarom soms ook een tikkie gek heb ik wel eens het idee.
  Die van ons is een soort van autistisch. Bang van alles en iedereen. Van slag als er iets niet op zijn plek staat enz.
  Alleen als we op bed liggen komt ze wel kroeltjes halen. Gek he?
  Onze langharige rode kater is wel net een hondje en komt als je hem roept. Een echte schootkat ook.
  Groetjes,
  Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kater of poes, het is een schattig beestje!
  Berna

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een moppie, maar ik kan me voorstellen dat je even raar opkeek toen bleek dat 'hij' een zij was haha.
  Leuke foto's.
  Groetjes Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Vero,
  haha,wat een grappig verhaal,nou dit poesje is in ieder geval wel een snoesje.Lieve foto's.
  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha, ha, ha, wat een giller!! Moesten ze niet vreselijk lachen bij de dierenarts? Gelukkig is de naam nogal veelzijdig, dus die kon ze houden. Maar het is wel een schatje hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat een schatje!!! Onze lieve Lop is een rode poes. Héél aanhankelijk zelfs maar ook wel een dondersteen. Ik heb al heel wat dierenartsrekeningen betaald om haar wilde fratsen. Ook een keer naar beneden gevallen van 12 meter hoog! Maar verder een dotje. Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Maar ze is wel een dotje zeg....
  Ik vind juist die roden zo mooi......
  En nog lief.....nu maar lekker lang genieten van dit schatje, ach en wie weet vindt ze nog een lief mannetje.....
  Word je nog oma ook......
  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een schatje!! Laat m'n zoontje van 3 die foto's maar niet zien,hij is helemaal weg van katten en loopt achter elke kat aan die hij onderweg tegenkomt.
  Erg leuke, lieve foto's!!!
  Groetjes, Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Geef de moed niet op qua knuffelen.
  Onze kat heeft 6 jaar geen knuffelneigingen gehad maar tegenwoordig doet ze niets liever. Ze is na de dood van onze andere kat compleet veranderd in een een stalkertje! ;)
  Zij drukte net ook op de toets zodat mijn onvolledige reactie werd geplaatst. Ze ligt de hele tijd op mijn arm als ik achter de computer zit en doet niets liever dan zo nu en dan sneaky op allerlei toetsen te drukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wij hadden vroeger een Miep, die later dus juist een kerel bleek te zijn! Toch had ie weinig ballen, het was een echte bitch!
  Kroelie is een poepie!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ze wil misschien niet op schoot, maar gelukkig wel op de foto, ze poseert aardig als volleert model! Het is wel een snoepie met die grote ogen van haar!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een schatje en een leuke naam zeg.Wij hebben ook altijd poezen gehad,de laatste is 1,5 jaar geleden overleden en nu geen poes meer...want ook bij ons werden ze doodgereden..elke keer dat verdriet!De laaatste was een hele voorzichtige maar die is doodgegaan ws omdat de hond kort daarvoor is overleden,ze deden alles samen...en nu zijn ze samen in de dierenhemel!
  En voor mij voorlopig geen poes meer!

  Groetjes Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 21. HAHA...Wij hebben ook een rode poes. Zij is wel net een hondje. Ze loopt me de hele dag achterna en 'vertelt' hele verhalen als je tegen haar praat. Ze heet Loekie (lijkt wel een beetje op Kroelie).
  Ze blijft binnen om dat wij ook bang zijn dat ze overreden wordt. Daarnaast willen we niet dat de buren last van haar hebben.
  Kroeli en Loeki lijkt wel erg veel op elkaar. Toen ik het begin van je bericht las (5 jaar bij ons...dacht ik dat het haar broertje was, maar het ging over je vorige kat).

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

~ Dankjewel voor je berichtje! ~

~ Thanks for your comment! ~